dijous, 25 de maig del 2023

TROBADA FI DE CURS PERMANENT-ENLLAÇOS

TARRAGONA-20 de maig de 2023

Vam iniciar la trobada amb una senzilla però sentida pregària a la capella del Col·legi Lestonnac-L’Ensenyança. Escola que està de festa pel 325è aniversari de la seva fundació.

Tot seguit, iniciem l’estona de treball compartint les diferents activitats que han fet les escoles. Destaquem la vídeo conferència de les alumnes de Batxillerat de Barcelona que han preparat les jornades de la FISC amb el matrimoni que treballa per la FISC a Nicaragua, va ser molt emotiva i va causar impacte a les alumnes. L’escola de Lleida destaca l’esmorzar solidari i la feina feta pels delegats de solidaritat. Mollet també destaca l’esmorzar solidari i la rifa d’una samarreta d’Alèxia Putelles (jugadora del FC Barcelona). Badalona destaca la feina feta per l’equip de professors confeccionant jocs amb la temàtica dels ODS.  I per acabar Tarragona el número 9776, que són els quilòmetres entre l’escola de Tarragona i la de Tanzània i que finalment s’hi ha arribat. També ens conviden amb molta il·lusió a la cursa solidària prevista per la tardor.

Continuem amb el comentari dels nous tríptics que ja han arribat i la campanya que es farà per a captar nous socis. Comentari que ens va portar a reflexionar que últimament s’està recaptant menys diners., i que caldria una reflexió sobre quina pot ser la causa. S’apunta la possibilitat que cada vegada es porta menys diner físic a sobre i s’utilitza molt més la targeta. Iniciem la reflexió amb el compromís de prendre-la més endavant.

Es recorda també els materials confeccionats per treballar els ODS i es valoren molt positivament.

Acabem la reunió amb el lliurament de 3 articles corresponents a 3 llibres: “La humanitat. Una història d’esperança”, “La humanitat” i el “Mag del Kremlin”. Especialment el primer presenta dues històries que poden ser molt útils per a comentar amb els alumnes.  Es comenta a més a més LA CARTA. És una pel·lícula que presenta 5 persones que reben una invitació del Vaticà, en el marc de la Laudato si, del papa Francesc, per parlar fonamentalment del medi en què viuen. Són un cap indígena de l’Amazones, amenaçat de mort per defensar la natura, animista, un noi del Senegal, musulmà, una noia de l’Índia, hinduista, i un matrimoni cristià que viu a les Hawai i estudien la situació dels esculls de corall. Cadascú surt al seu ambient habitual i al Vaticà en reunió amb Francesc. Es pot trobar per you tube i pot servir per passar-la als alumnes d’ESO i batxillerat. Molt emotiva.

Quatre informacions més referents a la campanya del proper curs, la campanya de Colòmbia, els materials de la FISC i ...

SORPRESA!

Després d’una visita al terrat de l’escola, amb unes imatges precioses de Tarragona, el col·legi ens fan un regal magnífic. A més a més d’una ampolla de cava commemorativa del 325è aniversari de l’escola, el centre i el Jesús ens regalen un llibre: “L’ENSENYANÇA DE LA FLAMETA”, redactat per Jesús Blanco i il·lustrat per Vanessa Castro. Sensacional! Pel contingut i les il·lustracions. Una autèntica joia, joia per valuós i joia, alegria, per l’esperit. MOLTES GRÀCIES!

Acabem la trobada amb una visita llampec al Museu Bíblic (una delícia i una eina didàctica de primera categoria) i un esplèndid dinar de germanor gaudit per tots els assistents.

MOLTES GRÀCIES A TOTS PER LA VOSTRA TASCA!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada