dimecres, 2 de juliol del 2014

2015 - ANY EUROPEU DEL DESENVOLUPAMENT

El proppassat 2 d'abril el Parlament Europeu va aprovar, amb 546 vots a favor, 48 en contra i 38 abstencions, la denominació de l'any 2015  com a  Any Europeu del Desenvolupament. La Unió Europea , que des de 1983 tria un tema per cada any, dedica així per primera vegada un any europeu a la política exterior de la Unió.
Amb l'slogan : “ El Nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur “, la celebració d'aquest primer  Any Europeu del Desenvolupament coincidirà amb la data límit per al compliment dels ODM. Per tant es presenta com un impuls per al marc d'acció post2015. Un any 2015 en el que també se celebrarà  la EXPO de Milà sota el lema : “Alimentar el planeta. Energia per a  la vida"

Aquest  any Europeu, sembla que fa una crida a la recerca de la coherència de polítiques i també insisteix en què la dignitat humana no té fronteres.

La posada en marxa del Programa per al canvi  i la Comunicació  “ Vida digna per a tots” són les guies d'acció per a les activitats d'aquesta edició de l ‘Any Europeu del Desenvolupament  (EYD2015), que girarà a l'entorn d'activitats en les institucions comunitàries i en els estats membres a través dels actors que intervenen en la cooperació al desenvolupament, convertint-se en una oportunitat clau per a crear consciència sobre l'acció exterior de la Unió Europea i dels actors de la cooperació internacional al desenvolupament. A més, reforçarà el compromís  de la UE per arribar el 0,7% del finançament del desenvolupament.

A partir de l'any 2000, els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni  foren el centre de l'agenda de desenvolupament que serà vigent fins el 2015.

JUNTS PODEM MÉS
El Comissari de Desenvolupament Andris Piebalgs va declarar que l'Any Europeu pot ser “una oportunitat sense precedents per a que puguem relacionar-nos amb els ciutadans de la UE , i mostrar el nostre ferm compromís amb l’ eradicació de la pobresa en tot el món i per informar-los de com cada euro de suport ajuda a fer possible una diferència en les vides de tantes persones en alguns dels països més pobres del món".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada