dijous, 16 de febrer de 2023

Trobada virtual Barcelona i Nueva Vida

El passat dimarts 14, dia de sant Valentí, va ser un dia especial per unes quantes persones. I no pel dia en sí, sinó per la vida compartida. I això va ser possible gràcies en part a les noves tecnologies. 

El dimarts a la tarda es va dur a terme una trobada entre alumnes del Batxillerat Internacional del Col·legi de Lestonnac de Barcelona, acompanyades per la Teresa Rodrigo, amb els alumnes de 6è grau i les seves professores de Redes (Redes de Solidaritat és una organització sense ànim de lucre, que porta treballant a Nicaragua des de fa més de 20 anys. És una organització de base comunitària, humanista, transparent, promotora del desenvolupament local sostenible integral i democràtic, que treballa principalment amb població del Barrio de Nueva Vida, municipi Ciudad Sandino, Managua, Nicaragua.).

Ha estat molt bé, tot i que la connexió al principi se'ls sentia entretallat però després ha anat molt bé. Vam poder gaudir d’un diàleg bonic entre els alumnes de Redes i les preguntes de les noies del col·legi de Barcelona. E​ls preguntaven sobre el seu futur, com es veuen el dia de demà, què els agradaria ser…. Els han preguntat sobre els dispositius electrònics si els usen, i si els agraden els llibres, llegir, instruir-se. Els han preguntat si saben què és la Companyia de Maria... i els han dit que sí, que la Martina i la Maria odn els ajuden a l'escola.

També els han preguntat pels col·legis de la zona, i els nens de Redes han comentat sobre altres col·legis de la zona. Els han dit que hi ha el de Sant Francesc Xavier de Fe y Alegría on van alguns dels seus germans i altres de la zona on estudien els veïns. Hi ha 3 col·legis a Nova Vida, 1 privat que és el de Redes i 2 públics que són més insegurs…. I als públics fan molt de bullying i no els ensenyen valors, comenten els nois. Els han preguntat quines situacions de bullying han conegut, i una nena de Redes ha explicat el seu cas del seu cosí en públic…. I que a Redes és tot diferent perquè no hi ha baralles, ni inseguretat, els nens i nenes es respecten, no hi ha maltractament…i que les professors expliquen molt bé la importància del respecte.

També els han explicat que estudien totes les matèries troncals: llengua, matemàtiques, ciències, socials, hort i medi ambient, valors, taller d'art i cultura, menys anglès perquè no tenen professora d'anglès. 

Des de Barcelona els ha agradat molt el tema de l'hort i el medi ambient i els ha sorprès moltíssim que no tinguin anglès… 

La Teresa els ha preguntat que com ja acaben en aquest col·legi i començaran la secundària com ho faran sense anglès… I la seva resposta ha estat plena de confiança i optimisme: que s'esforçaran a aprendre ràpid a secundària. La Teresa aleshores els ha donat quatre recomanacions d'estudiar-lo a internet…

Les alumnes de Barcelona han explicat el seu projecte de la Tómbola solidària donant objectes tots els alumnes , l'Associació de comerciants del barri de l’Eixample de Barcelona i l'AMPA, i tot el que treuran serà per al projecte de Nicaragua. Aquesta serà a finals de març i elles mateixes donaran a conèixer el projecte per totes les classes del col·legi. 

El dimarts ha estat un gran dia, però no serà l’únic gran dia que viurà aquest projecte. Dies com aquests ens recorden que un món millor és possible si tots hi aportem el millor de nosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada